lördag 17 juli 2010

En heldag med snorkling

Vi anlände Koh Tao fredagen den 9 juli efter underbara dagar på Koh Pangan. Installerade oss på fint hotell, Koh Tao Resort, med världens utsikt (om man bor i Paradise Zone som vi såklart lyxade oss med, fniss), många pooler, bra service men trist restaurang. Vi fann en fantastisk restaurang i närheten, längs efter stranden. Den stod på pålar ut över vattnet och där hade de färska grönsaker, skaldjur och fisk som de grillade till oss på beställning. Mums!

DSC_0925

Redan under lördagen begav vi oss ut på en heldags snorkeltur runt den gulliga lilla ön. Jag vet inte om vi fick ett uns av storhetsvansinne men i alla fall så chartrade vi en egen speedboat som tog oss runt. Ja, eller så handlade det nog mest om att vi inte visste hur tjejerna skulle klara av en heldag på havet, om snorkling var något för dem. Därför ville vi inte åka med andra gäng och behöva anpassa oss efter dem. Nåväl, vi hade en toppendag med ca fyra stopp för snorkling. Vi åt lunch på båten, eller rättare sagt så åt  jag och Björn för fyra personer på båten. Fried rice eller Pad Thai (stekta nudlar) är inget för barnen. De äter mest plain pasta och pommes och det fanns inte där. Hilma njöt en del av vattenmelonen som fanns att äta av. Annars håller sig tjejerna från vitaminrik föda. Det mesta färgglada lämnar de till oss.

Tjejerna var kanon att ha med sig på turen. När Hilma inte snorklade stannade hon antingen i båten och spanade på fina fiskar från ovan (vattnet är så klart att många fiskar till och med syns tydligt uppifrån) eller så satte hon på sig flytväst och guppade runt bland fiskarna och oss i vattnet. Ellen snorklade runt på alla stopp och jag anar det kommer bli fler snorkelturer för henne innan vi är klara här.

Björn, som snorklat kring Koh Tao för tre år sedan kände sig lite besviken efter turen. Han tyckte inte att undervattenslivet var lika färgglatt och vackert som tidigare. Turismen i all ära, men skyddar man inte det vackra som finns tillräckligt mycket, ja då kommer det att försvinna. Det är riktigt ledsamt och irriterande att se folk som pillar, petar och till och med står på korallerna. Hur tänker de då FRÅGETECKEN…

CIMG1887

CIMG1921

CIMG1913

1 kommentar:

  1. Hej! Ellen och Hilma med föräldrar.
    Det ser såååååå skönt ut hoppas ni njute till tusen. Åh så härligt att snorkla omkring det skulle vi också så gärna vilja! Hanna köpte idag en snorkel, ville så gärna ha en vet inte vad det kom ifrån. Snorklade på en gång med sin nya snorkel vi vår lilla bad vik/väddökanal, vet inte om det gick så jätte bra vattnet är lite grumligt. Definitivt inte så klart som hos er!
    puss puss<3
    Hälsar Clara och Hanna med föräldrar

    SvaraRadera