tisdag 6 juli 2010

Samui Aquarium and Tiger Zoo

De sista två dagarna på Chaweng spenderade vi med att åka på två utflykter. Den första utflykten gick till en favorit från förra besöket i Thailand, Samui Aquarium and Tiger Zoo. Vi hade planerat att ta en Songtaew dit men träffade en trevlig taxichaufför på vägen. Han erbjöd att köra oss för en peng som inte var så mycket större än vad det annars hade kostat. På vägen dit erbjöd han sig att köra oss till en elefant-park eftersom att vi hade så gott om tid innan showerna började på zoo. Det kan man se som ett säkert tecken på att man har betalat för mycket men det gav oss möjligheten att kolla in stället lite inför nästa dags elefant-trekking.

Samui Aquarium är ganska trött och det är inte någon höjdare att se tigrar och leoparderna i sina burar. Men att mata glupska sköldpaddor med sallad var riktigt kul!

CIMG1435

Efter sköldpaddorna var det dags för tiger-unge-matning. För tre år sedan var Hilma för liten och lite för rädd för den stora tigern men den här gången fixade hon det! Resten av dagen spenderade vi på sjölejon-show, tiger-show och fågel-show för att sedan träffa den trevliga taxichauffören igen och bege oss hemåt. Allt som allt en mycket lyckad dag!

DSC_0652 

DSC_0703

DSC_0737 

DSC_0741

DSC_0750

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar