lördag 29 juni 2013

Inga stora beslut på Haad Yao

Äntligen har vi nått Koh Phangan som är vårt egentliga mål för resan. Känns just nu väldigt, väldigt bra. Vädret är hur fint som helst, klarblå himmel (nästan för klarblå för vår hud) och en perfekt temperatur och liten, liten skön bris vid havet. Sedan vi kom har det endast regnat en snabb skvätt en sen kväll, ovanligt faktiskt. Innan vi reste iväg från Sverige följde vi en bra väderblogg - camilles Samui - som beskrev ett ganska dåligt väder och att det förutspåddes riktigt oväder. Lyckligtvis är det inget som vi sett skymten av.

Vi bor på en vacker strand, Haad Yao, i ett perfekt boende - High life bungalows. Ett enkelt, vänligt och stillsamt ställe. Hela stranden, som för övrigt endast är 700 meter lång (vilket jag vet eftersom att Björn mätte upp den noggrant under hans 4 km springtur i morse) är stillsam på gränsen till sömnig. Ingen högsäsong precis. Vi kan inte skryta med att det är några stora tankar eller viktiga beslut som behandlas under våra lata dagar här. Viktigast är att komma ihåg ordentlig insmörjning. Solskyddsfaktor 50 är det som gäller för alla tjejer i sällskapet. Näst efter det.......ja, jag kan inte riktigt komma på vad vi behöver processa i värmen riktigt. Kanske vilken mat vi vill äta, om vi har tillräckligt med dricksvatten på rummet eller om vi behöver göra nåt åt de små myrorna i duschen. Inga stora tankar eller beslut alltså.

Då det gäller mat har Hilma kommit till himlen här på High life bungalows. Det serveras goda Christian-pannkakor till frukost. Det vill säga pannkakor med Nutella (men utan Smarties då - vilken osis). Sedan finns fattiga riddare och rostisar att välja - även dessa såklart med Nutella. Till lunch och middag väljer Hilma gärna plain spaghetti. Enligt henne själv är det en riktig höjdare. Storasyster håller på att experimentera mer vad gäller maten. Såklart håller hon sig till Nutellafrukost om det finns. Till lunch eller middag äter hon gärna pad thai eller glasnudelsallad med tofu, koriander och chili - mums! Jag och Björn håller oss till smarriga omelettfrukostar och varierade thailändska soppor, sallader eller annat varmt övriga måltider. Alla dricker ofta och gärna härliga färska fruktshakes.

Vi ägnar dagarna åt sällskapsspel och läsning. Jag läser i lugn takt (somnar oftast direkt jag börjar läsa) och har just läst klart min andra bok - Little Bee av Chris Cleave. En grym men vacker bok som har en ton av humor i sig trots allt jobbigt som skildras. Boken lämnar ingen oberörd kan jag lova.

Nä, nu ska vi fortsätta att inte ta några viktiga beslut. Som typ att doppa sig i poolen......


Lomprayah-färjan mot Koh Phangan
 
Hilma gungar i solnedgången..

... och Ellen likaså

Haad Yao

High Life Bungalows envisa papegoja
Poolen på High Life Bungalow med två trogna gäster!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar