onsdag 10 juli 2013

The Beach

Nu har vi nått sista anhalten på Koh Phangan för den här resan och det är avlägsna men nära Haad Khuat eller Bottle Beach som den också kallas (tydligen efter strandens form). Till Bottle Bottle beach tar man sig (i princip) endast med båt (ca 20 minuter från Chaloklum). Det finns tydligen en väg på land men som man åker "på egen risk". Björn hörde idag en man berätta att han gått till fots hit, längst efter vattnet. Det betyder att han är minst sagt våghalsig då han gått genom djungel och säkerligen stött på både det ena och det andra som man inte vill höra talas om. Björn hann uppfatta att han nämnde grön Mamba. Jag är glad att vi tog longtailbåten.

Det finns mycket som är sagt om Bottle beach, inte minst att det är en paradisstrand som man bör uppleva om man är på Koh Phangan. Väldigt många tour-companies har båtutflykter hit för att erbjuda ö-gäster några timmar på stranden. Vi har valt att stanna fyra nätter. Vid ankomsten ångrade vi oss inte en sekund att vi valt att stanna längre. Stranden är helt otroligt härlig - så mjuk sand, inga stenar, koraller eller annat skräp som flyter upp under natten. Det är inte heller lågvatten utan alltid en fin nivå på vattnet (som också känns något svalare än Haad Yaos eller Haad Salads badkarsvarma vatten). Här finns ett magert utbud av aktiviteter eller restauranger. Det blir ju så med endast fyra boendealternativ på den lilla stranden. Men, det går att snorkla (om än ett magert utbud av vackra fiskar - men de finns), att paddla kajak, att bygga sandslott, dricka mangoshake, äta glass, bada, bada, bada, äta halv-ok mat (ingen höjdare hittills men finns det fruktshakes så löser sig allt).

Vi bor på Bottle Beach 1 Resort - enda stället med pool. Poolen ser finfin ut men vid närmare blick så önskar man att man hade blundat. Tjejerna håller sig, precis som jag och Björn, till den härliga stranden. I övrigt ett helschysst ställe, bra garden bungalow som vi bor i - rymlig och innehåller det väsentliga. Önskar kanske att toaletten inte skulle lukta så grymt mycket mögel, men man kan ju inte få allt. Vi hade också gärna klarat oss utan de franska och australiensiska familjerna med tusen skräniga barn som har tagit över resorten. Jag skulle inte direkt gråta om de imorgon då vi vaknar har flyttat till en annan fin strand för att skräna vidare. Jag har så svårt för höga ljud....och barn (yngre än Ellen och Hilma) som bråkar med varann, hotar varann och förstör en massa i sin väg. Vilken tur att jag kan välja att inte vara nära dem (oftast i alla fall).

Så här ser oftast våra middagsval ut:
Björn - ganska blandat mellan Pad Thai, Curry, tofuburgare, pizza och tuna sandwich.
Jessica - glasnudelsallad och olika currys
Ellen . glasnudelsallad, pad thai, tuna sandwich, pizza margarita
Hilma - plain spaghetti, spaghetti med tomatsås vid sidan om, macaroni and cheese, tuna sandwich, plain spaghetti, plain spaghetti......

Spel som vi spelar:
I början var det Skip Bo och ett princesskortspel som gällde. Nu läggs det en del patiens och vi spelar poker och vänd-tia. Ellen äääälskar poker.

Böcker som vi läst:
Hilma: Sigge-böcker, Harry Potter och De Vises Sten, Familjen Bliss magiska bageri
Ellen: Harry Potter och De Vises Sten (tre ggr), Familjen Bliss, Flickan på Tavlan (som e-bok)
Björn: Dan Browns Inferno och PADI Open Water (dykcert)
Jessica: Ät mig, Little Bee, Ett gott liv, Stål, Det bästa av allt, Familjen Bliss

Böcker på G:
Hilma: läser Potter och Bliss igen samt Tonje och det hemliga brevet
Ellen: Läser Potter om och om igen men har Sofies värld som väntar
Björn. The Hobbit
Jessica: Konsten att vara kvinna, Agaat (som jag nog ska läsa hemma istället).

Senaste dagarna har det varit lite mera moln och en del regn. Igår kom det första riktiga Thailands-skyfallet med tillhörande åska. Bra för ön Koh Phangan som törstar efter vatten!
På väg till Bottle Beach med taxibåt


Bottle Beach 1 Resort

Bottle Beach

Frukost på stranden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar