torsdag 10 juli 2014

Dags för Korsika

Vi var alla redo för Korsika efter en skön vecka i Menton. Via tåg till Nice, promenad till hamnen och en fyra timmars båtresa kom vi fram till Ile Rousse på Korsika. Väl där tog vi ett gulligt litet tåg längs efter kusten mot Calvi där vi hade bokat boende. Tågresan gav oss fina vyer och visade upp strandpartyn på stranden i Calvi.
  
På färjan från Nice


I väntan på tåget till Calvi

 

 
Motel Les Pins ligger en liten bit utanför själva stadskärnan till Calvi men inte längre bort än en skön promenad på en bred och fin trottoar med härlig havsvy som inte är fy skam.  Själva boendet däremot är….. som att komma till ett Ryanair-hotell. Hyfsat pris men allt extra (som handdukar, sänglakan, frukost etc) kostar extra och standarden är minst sagt enkel. Lite som Ryanairs plastförsedda flygplansstolar. Rummet, som visserligen är rymligt med en stor och trevlig terrass, luktar gammal stuga (mögel) och toan är precis lagom stor så att Björn får in sina knän när han ska stänga dörren.
Nåväl – vi har det bra. Nu inväntar vi bara lite sol och att regndropparna som dagen till ära visat sig ska försvinna illa kvickt.
 
Motel Les Pins
Kvällspromenad i Calvi
 
Calvi
Det här läser vi just nu...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar